Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose is een ‘veranderde toestand van bewustzijn’. Het is een combinatie van diepe ontspanning en concentratie. Vergelijk het met een toestand van dagdromen of het moment tussen waken en slapen: je reageert nog wel op je omgeving maar eigenlijk is je geest ergens anders bezig. In die toestand is je onderbewuste ook het meest vatbaar voor suggesties en kan je als het ware ‘je programmering’ aanpassen.

Hoewel er met hypnose soms heel spectaculaire resultaten geboekt kunnen worden, is het geen mirakeloplossing. Ik gebruik het dus vaak ook in meerdere sessies en in combinatie met andere methoden.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Hypnose kan voor heel verschillende doelen worden ingezet:

  • Verslaving (stoppen met roken, drinken, drugs, overeten,…)
  • Fobieën, angst en trauma
  • Versterken van zelfvertrouwen
  • Vermageren (enkel in combinatie met begeleiding bij een diëtist(e))
  • Beter slapen
  • Pijn, tinnitus, e.d.

Is het iets voor mij?

De meeste mensen zijn in meer of mindere mate vatbaar voor hypnose. Een klein percentage is dat helemaal niet en bij een klein percentage werkt het uitzonderlijk goed. Er bestaat geen manier om te weten hoe vatbaar jij bent, tenzij het proberen. Het enige wat je nodig hebt, is een open geest en vertrouwen in jezelf en in de therapeut.

Is hypnose gevaarlijk?

Neen, absoluut niet. Het is een natuurlijke toestand van je bewustzijn. Je kan er nooit in ‘blijven hangen’. Een hypnotische toestand verdwijnt altijd spontaan en gaat terug over in gewone alertheid (of slaap, als dat de bedoeling is).Je zal onder hypnose in therapie ook nooit rare dingen doen. Het is geen showhypnose. De meeste mensen onthouden ook alles wat er tijdens een sessie is gezegd en gedaan. Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om contact te nemen.

Afspraak maken?

Ann Van Litsenburgh
0477/68.12.06
ann@wecare-boechout.be

Terug naar het overzicht
Hypnose

Hypnose

Deel met je vrienden:
Terug naar het overzicht

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x