Podologie

Voor wie?

Iedereen met voetgerelateerde klachten. Voetgerelateerde klachten kunnen zich uiten in pijn in de voeten, maar ook in de knieƫn, heupen of lage rug.

De oorzaak hiervan kan een afwijkende stand en/of foutieve afrol van de voeten zijn. Een podoloog onderzoekt het verband tussen klachten ter hoogte van de onderste ledematen en afwijkingen in het looppatroon. Bij het vinden van dit verband kan zooltherapie een oplossing bieden voor uw klachten.

Hoe gaan we te werk?

Een podologisch onderzoek duurt gemiddeld 45 minuten. Dit onderzoek kent verschillende onderdelen: anamnese, klinisch onderzoek , biomechanisch onderzoek, stap- en loopanalyse, plantaire drukmeting en een 3D voetscan. Op het einde van het consult worden alle resultaten uitvoerig besproken en indien nodig zal zooltherapie opgestart worden.

Anamnese

Ieder onderzoek start met een klachtgerelateerd vraaggesprek waarbij achtergrondinformatie wordt verzameld.

Klinisch onderzoek

Bij het klinisch onderzoek wordt de beweeglijk, spierkracht en functionaliteit van de onderste ledematen en lage rug getest.

Het biomechanisch onderzoek sluit hier op aan. Hierbij worden de stand en bewegingsmogelijkheid van de gewrichten gemeten.

Stap- en loopanalyse is de belangrijkste dynamische maatstaaf van het onderzoek, waarbij een opname wordt gemaakt van het stap- en looppatroon. Deze opnames kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd (blootvoets/met schoenen/verschillende snelheden).

Met de Plantaire drukmeting kijken we naar het verloop van de drukken onder de voet tijdens het stappen of lopen. Hierbij kunnen we afwijkingen zoals piekdrukken waarnemen, die ook worden meegenomen in het zoolconcept.

3D voetscan

Wanneer er wordt besloten om verder te gaan met zooltherapie, nemen we een 3D voetscan. Deze scan wordt later op de computer gemodelleerd met correcties, drukontlastingen en elementen die voor u van toepassing zijn. Zo wordt er gezorgd voor een zool die op maat gemaakt is.

Belangrijk te weten

Wat neemt u best mee naar de consultatie?

U neemt best een korte broek (short), je dagelijkse schoenen/werkschoenen/sportschoenen en je identiteitskaart mee om alles vlot te laten verlopen.



{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x